Nawigacja




TECHNIK TURYSTYKI WIEJSKIEJ (kwalifikacja T.8) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2016   (10 punktów)
TECHNIK TURYSTYKI WIEJSKIEJ

TECHNIK TURYSTYKI WIEJSKIEJ (kwalifikacja T.8) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2016 (nowy egzamin zawodowy)

Krakowska firma VERTIGO zwróciła się do właścicieli luksusowego Gospodarstwa Agroturystycznego GLENDORIA w Ględach o przygotowanie 3-dniowego programu pobytu dla 10-osobowej grupy swoich pracowników w dniach od 20 do 22.05.2016 r.
Na podstawie zamówienia firmy VERTIGO, informacji o Gospodarstwie Agroturystycznym GLENDORIA oraz cennika usług Gospodarstwa Agroturystycznego GLENDORIA sporządź:
- szczegółowy program 3-dniowego pobytu w Gospodarstwie Agroturystycznym GLENDORIA,
- kosztorys 3-dniowego pobytu w Gospodarstwie Agroturystycznym GLENDORIA,
- szczegółową ofertę pakietu usług Camp-SPA,
- ulotkę reklamową Gospodarstwa Agroturystycznego GLENDORIA. Potrzebne druki do sporządzenia dokumentów znajdują się w arkuszu egzaminacyjnym. Wszystkie dokumenty sporządź w języku polskim.

Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosi 150 minut.

(Aby przeczytać ciąg dalszy artykułu kliknij poniżej CZYTAJ DALEJ)

TECHNIK TURYSTYKI WIEJSKIEJ (kwalifikacja T.7) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2016   (10 punktów)
TECHNIK TURYSTYKI WIEJSKIEJ

TECHNIK TURYSTYKI WIEJSKIEJ (kwalifikacja T.7) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2016 (nowy egzamin zawodowy)

Na podstawie informacji dotyczących zamówienia pobytu w Gospodarstwie Agroturystycznym U WANDY przez rodzinę Nowakowskich, oferty Gospodarstwa Agroturystycznego U WANDY, informacji dotyczących Biura Turystycznego El-Travel oraz informacji turystycznych, sporządź dokumentację związaną z organizacją pobytu Państwa Nowakowskich przez Biuro Turystyczne El-Travel:
- szczegółowy program pobytu,
- informację o rzece przepływającej przez Elbląg,
- zamówienie na usługi noclegowe, żywieniowe oraz dodatkowe skierowane przez biuro podróży do gospodarstwa agroturystycznego,
- kalkulację kosztów pobytu.
Druki do sporządzenia dokumentów znajdują się w arkuszu egzaminacyjnym. Wszystkie dokumenty sporządź w języku polskim i podpisz Jan Kowalski.

Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosi 150 minut.

(Aby przeczytać ciąg dalszy artykułu kliknij poniżej CZYTAJ DALEJ)

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH (kwalifikacja T.6) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 20...   (10 punktów)
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH (kwalifikacja T.6) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2016 (nowy egzamin zawodowy)

Sporządź dwa zestawy potraw złożonych z klopsików w sosie pomidorowym, kaszy gryczanej na sypko i kalafiora z wody. Do sporządzenia potraw wykorzystaj zamieszczone receptury.
Na stanowisku znajdziesz potrzebne surowce, sprzęt i urządzenia. Surowce są odważone, jaja zdezynfekowane. Wodę odmierz sam.
Dobierz do potraw naczynia stołowe i sztućce, wyporcjuj potrawy.
Przygotowane do ekspedycji zestawy potraw pozostaw na stanowisku pracy ustawione na blacie roboczym. Zgłoś Przewodniczącemu ZN poprzez podniesienie ręki gotowość do ekspedycji potraw.
Podczas wykonywania zadania przestrzegaj zasad organizacji pracy, bhp, ppoż. oraz ochrony środowiska.

Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosi 120 minut.

(Aby przeczytać ciąg dalszy artykułu kliknij poniżej CZYTAJ DALEJ)

TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI (kwalifikacja T.5) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2016   (10 punktów)
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI

TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI (kwalifikacja T.5) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2016 (nowy egzamin zawodowy)

Przygotuj boczek z żeberkami na wędzonkę oraz słoninę i pachwinę do wytopu tłuszczu. W tym celu wykonaj rozbiór zasadniczy części półtuszy wieprzowej środkowej.
Na stole rozbiorowym pozostaw boczek z żeberkami, pachwinę i płat słoninowy. Pozostałe otrzymane elementy z rozbioru zasadniczego odłóż osobno do pojemnika i pozostaw egzaminatorowi do oceny. Dokonaj obróbki boczku z żeberkami z przeznaczeniem na wędzonkę. Otrzymane skrawki mięsa i tłuszczu posegreguj. Tak przygotowany element pozostaw na stole do oceny.
Płat słoniowy i pachwinę oczyść z kawałków mięśni, zważ, masę Ml zapisz w tabeli: Uzysk słoniny i pachwiny do wytopu. Następnie odetnij skórę od płata słoninowego. W tym celu płat pokrój na paski o szerokości ułatwiającej oddzielenie tłuszczu i skóruj. Zważ pokrojony tłuszcz bez skóry z pachwiną i wynik M2 zapisz w tabeli. Otrzymany tłuszcz ze słoniny i pachwiny oraz skórki umieść oddzielnie w pojemniku.
Oblicz wskaźnik uzysku tłuszczu, wykorzystując podany w tabeli wzór. Następnie porównaj obliczony wynik (W - wskaźnik uzysku tłuszczu) z faktycznie otrzymaną z rozbioru masą pokrojonej słoniny ze skórą i pachwiną - M2.
Na podstawie wyników sformułuj wniosek dotyczący masy uzysku tłuszczu (słoniny i pachwiny) z obliczeń i masy uzysku tłuszczu z rozbioru - uzupełnij zapisy we wniosku w tabeli. Zadanie wykonaj zgodnie z zasadami właściwymi dla zawodu oraz z zachowaniem zasad bezpieczeństwa i higieny pracy.
Do wykonania zadania wykorzystaj urządzenia i sprzęt przygotowany na stanowisku pracy.

Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosi 150 minut.

(Aby przeczytać ciąg dalszy artykułu kliknij poniżej CZYTAJ DALEJ)

ZSZ CUKIERNIK (kwalifikacja T.4) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2016   (10 punktów)
ZSZ CUKIERNIK

ZSZ CUKIERNIK (kwalifikacja T.4) - Zadanie praktyczne nr 1 STYCZEŃ 2016 (nowy egzamin zawodowy)

Korzystając z receptury i opisu technologicznego wykonaj 1000 g róż karnawałowych oraz wypełnij zamówienie magazynowe na surowce i materiały pomocnicze niezbędne do wyprodukowania 25 kg wyrobu gotowego zapakowanego w kartoniki zawierające po 250 g wyrobu. Surowce zostały odważone zgodnie z podaną recepturą. Jaja są zdezynfekowane.
Gotowe róże karnawałowe ułóż na platerze lub półmisku i z wypełnionym Zamówieniem magazynowym pozostaw na stanowisku egzaminacyjnym. Jako datę sporządzenia zamówienia przyjmij faktyczną datę egzaminu.
Po zakończeniu prac uporządkuj swoje stanowisko pracy.
Sprzęt, narzędzia i urządzenia używaj zgodnie z przeznaczeniem, przestrzegaj zasad bezpieczeństwa i higieny pracy, przepisów przeciwpożarowych i ochrony środowiska.

Czas przeznaczony na wykonanie zadania wynosi 150 minut.

(Aby przeczytać ciąg dalszy artykułu kliknij poniżej CZYTAJ DALEJ)

Strona 5 z 216 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie
Nie pamiętasz hasła?




Pogaduszki
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.

Paula15133
30/04/2016 17:36
smileysmiley
MajaKukula
30/04/2016 15:11
cześć potrzebuje test teoretyczny styczeń 2016 dla asystentki stomatologicznej..Ma ktoś?smiley
g0sia
30/04/2016 14:21
hejka
gosia50
30/04/2016 11:23
hej smiley zdaje ktoś w czerwcu egz z tech adm? I Wie jak się przygotować do egz praktycznego??
Paula15133
29/04/2016 23:38
minik98
29/04/2016 13:23
ALAN p:sleep
:
minik98
29/04/2016 13:23
alek98smileysmileysmileysmiley
ewka77
29/04/2016 12:52
smiley
Sommar
27/04/2016 20:05
czesc Potrzebuje test teoretyczny z asystenrki stomatologiczneej.Z poprzednich lat.Gdyby ktos byl tak mily przeslac go,,,
portyiterminale
27/04/2016 18:47
Czy jak kupię "klucz oceniania" to dostanę rozwiązane zadanie?
Justyna Sp1988
27/04/2016 14:44
smiley
Patisonek15
27/04/2016 11:21
Na obozie młodzieżowym w ośrodku wypoczynkowym przebywa 25 osobowa grupa dziewcząt w wieku 16 - 18 lat, która korzysta z 4 posiłków dziennie, przygotowywanych zgodnie z zaplanowanym jadłospisem. Posił
Patisonek15
27/04/2016 10:53
smiley
zumikogr200
27/04/2016 09:12
666
zumikogr200
27/04/2016 09:11
Elo mordy smiley
klaudia098123
26/04/2016 21:47
Egzamin logistyka ??

smiley
Iwona2005
25/04/2016 18:34
czy ma ktoś test ze stycznia 2016 asystentka stom.?
destrukcja
25/04/2016 16:28
hej ma ktoś moze rozwiazanie egzaminu r 21 styczen?
BettyC
25/04/2016 14:42
marta_14 ja piszę
gunis1
25/04/2016 09:20
hey ma ktos rozwiązanie egz. z czerwca 2012