TECHNIK USŁUG KOSMETYCZNYCH - Zadanie praktyczne nr 1 CZERWIEC 2010   (DARMOWY)
TECHNIK USŁUG KOSMETYCZNYCH

TECHNIK USŁUG KOSMETYCZNYCH - CZERWIEC 2010
Zadanie nr 1 (egzamin zawodowy)

Do gabinetu kosmetycznego zgłosiła się 35 letnia kobieta na zabieg antycellulitowy nóg. Kobieta pracuje w biurze, nigdy nie była u kosmetyczki, nie uprawia sportu. Kobieta ma ........

Opracuj projekt realizacji prac związanych z wykonaniem zabiegu: antycellulitowego kończyn dolnych klientki. Zabieg z uwagi na nieliczne wenektazje powinien być wykonany wyłącznie manualnie bez żadnych urządzeń.

Projekt realizacji prac egzaminu zawodowego powinien zawierać:

  1. Tytuł projektu.
  2. Założenia (dane do projektu realizacji prac) wynikające z treści zadania.
  3. Diagnozę stanu skóry nóg.
  4. Wykaz wskazań i przeciwwskazań do wykonania zabiegu u 35 letniej kobiety.
  5. Wykazy niezbędnych do wykonania zabiegu:
    a) środków i preparatów kosmetycznych,
    b ) .............
TECHNIK HOTELARSTWA - Zadanie praktyczne nr 1 CZERWIEC 2010   (10 punktów)
TECHNIK HOTELARSTWA

TECHNIK HOTELARSTWA - CZERWIEC 2010
Zadanie nr 1 (egzamin zawodowy)

Dyrektor Zespołu Szkół w Krakowie, Marek Jankowski, złożył pisemne zamówienie do Pensjonatu Błękitny Potok*** w Krynicy Górskiej na przygotowanie i zorganizowanie międzynarodowego spotkania nauczycieli - koordynatorów oraz uczniów ze szkół partnerskich w terminie od 15 do 17 września 2010 r. Nauczyciele - koordynatorzy wspólnie z uczniami realizują projekt Unii Europejskiej.
Spotkanie będzie miało charakter roboczy. Uczestnicy spotkania omówią realizację celów projektu. W wyznaczonym terminie uczestnicy spotkania będą przebywali w pensjonacie oraz skorzystają z wszystkich zamówionych usług.

Opracuj projekt realizacji prac związanych z kompleksową obsługą grupy nauczycieli - koordynatorów, gości Pensjonatu Błękitny Potok*** w Krynicy Górskiej. Sporządź dokumenty związane z przyjęciem zamówienia oraz rozliczeniem pobytu grupy.

Projekt realizacji prac egzaminu zawodowego powinien zawierać:

  1. Tytuł pracy egzaminacyjnej.
  2. Założenia wynikające z treści zadania i dokumentacji.
  3. Wykaz działań pensjonatu związanych z kompleksową obsługą uczestników spotkania.
  4. Komplet dokumentów związanych z przyjęciem zamówienia gości: (grafik rezerwacji, formularz rezerwacji, potwierdzenie rezerwacji, kosztorys spotkania).
  5. Zaproszenie do udziału w spotkaniu w imieniu Dyrektora Zespołu Szkół w Krakowie Marka Jankowskiego skierowane do wybranego zagranicznego nauczyciela -koordynatora w języku obcym.
  6. ......................
TECHNIK ŻYWIENIA I GOSP. DOMOWEGO- Zadanie praktyczne nr 1 CZERWIEC 2010   (DARMOWY)
TECHNIK ŻYWIENIA I GOSPODARSTWA DOMOWEGO

TECHNIK ŻYWIENIA I GOSPODARSTWA DOMOWEGO - CZERWIEC 2010
Zadanie nr 1 (egzamin zawodowy)

W stołówce internatu szkolnego żywiona jest grupa 50 dziewcząt w wieku 16 - 18 lat. Przygotowywane są zgodnie z obowiązującym jadłospisem 4 posiłki dziennie: śniadanie, II śniadanie, obiad, kolacja. Dzienne zapotrzebowanie energetyczne dla dziewcząt w tym wieku wynosi 2500 kcal, a udział obiadu w zaspokojeniu dziennego zapotrzebowania na energię wynosi od 30 do 40 procent.

Opracuj projekt realizacji prac związanych z przygotowaniem dziennego wyżywienia w internacie szkolnym.

Projekt realizacji prac egzaminu zawodowego powinien zawierać:

  1. Tytuł pracy egzaminacyjnej.
  2. Założenia - dane niezbędne do opracowania projektu, wynikające z treści zadania i dokumentacji w formie załączników.
  3. Zapotrzebowanie na surowce i półprodukty niezbędne do przygotowania obiadu dla 50 osób.
  4. Kalkulację i obliczenia całkowitego i jednostkowego kosztu obiadu.
  5. Opis sposobu wykonania obiadu i kolacji od pobrania surowców z magazynu do ekspedycji potraw, uwzględniający zastosowane metody i techniki.
  6. Wykaz zastawy stołowej potrzebnej do wydania poszczególnych posiłków wchodzących w skład dziennego wyżywienia dla jednej osoby
  7. Ocenę jakości żywienia w odniesieniu do wartości energetycznej planowanego obiadu.
Strona 127 z 184 << < 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 > >>
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie
Nie pamiętasz hasła?




Pogaduszki
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.

alexxsandra
09/06/2015 20:55
hej kto pisał kwalifikacje A.62.1? Może ktoś napisać co było na egzaminie?
Eowina
09/06/2015 19:44
joł smiley
Nieqck
09/06/2015 19:23
strzała
majewski829
09/06/2015 18:51
Elosmiley
Nieqck
09/06/2015 18:44
w poniedziałek egzamin pora zaczać się uczyć teorii technik zywienia a praktyka to kosmos ^^
Tomas29
09/06/2015 18:31
smileysmiley
sysia124
09/06/2015 16:37
smiley
Anitka95
09/06/2015 16:29
teoria A.35 pisał ktoś ?
izuchaaa
09/06/2015 15:22
smiley
Liwiusza
09/06/2015 14:09
potrzebne mi są testy dla technika eksploatacji portów i terminali
Liwiusza
09/06/2015 14:05
hej
Natalia77555
09/06/2015 14:01
hej
uczestnik
09/06/2015 13:43
Zdaje ktoś teraz w czerwcu egzamin zawodowy z technikum organizacji usług gastronomicznych ???
okmIJNuhb
09/06/2015 13:18
wy nie macie wszystkich w chałupiesmiley
45013
09/06/2015 13:16
no to czekam w pokoju wiesz którym się okaże kto jest lepszy
277908 09/06/2015 13:15
Odezwał się woźny. Proponuje pojedynek 1 na 1. Wtedy sie okarze kto jest lepszy. Juz widze jak płaczesz.
45013
09/06/2015 13:14
Hugo Hugo Hugolina łatwo wchodzi ta chudzina
smiley
277908 09/06/2015 13:10
Ty masz tyle tych włosów co kot napłakał. Torbiasz ma o wiele wiecej.
45013
09/06/2015 13:09
no no nie przesadzaj ja też jestem dobry nie i moje włosy na plecach
277908 09/06/2015 13:08
To ja torbiaszka wezme. Go sie nie da zmeczyc. Bo wiesz... w kupie siła. My zawsze damy rade. Torbiaszek to taki gibki i szybki.