ZADANIA PRAKTYCZNE ROZWIĄZANIA ZADAŃ MATERIAŁY UCZNIÓW INFORMACJE TESTY TEORETYCZNE
TECHNIK HOTELARSTWA - Przykładowe rozwiązanie (Zadanie nr 1 CZERWIE 2010)   (20 punktów)
TECHNIK HOTELARSTWA

TECHNIK HOTELARSTWA – CZERWIEC 2010
Przykładowe rozwiązanie (Zadanie nr 1)

Tytuł:

Opracowanie projektu realizacji prac związanych z kompleksową obsługą grupy   nauczycieli - koordynatorów i uczniów realizujących wspólnie projekt Unii Europejskiej ze szkół partnerskich, w pensjonacie Błękitny Potok *** w Krynicy Górskiej, w terminie od 15.09.2010r. do 17.09.2010r. Sporządzenie dokumentów związanych z przyjęciem zamówienia oraz rozliczeniem pobytu grupy.

Założenia:

a) dane identyfikacyjne pensjonatu
Pensjonat Błękitny Potok ***
ul. Chałbińskiego 26
33-380 Krynica Górska
mail: penjonat@blekitnypotpk.pl
tel. 018 20 65 202
fax: 018 20 65 775
NIP: 888-000-11-11
Regon: 366489122
Nr. konta ING Bank Śląski - 33 1025 0000 0054 4567 8700 5340

b) dane identyfikacyjne składającego zamówienie
Marek Jankowski
Zespół Szkół Nr 32
ul.  Cyprysowa 4
31-052 Kraków
tel./fax: 018 754 33 22
NIP: 100-728-22-55
Regon 29238821

..........................................

TECHNIK HOTELARSTWA - Jak pisać projekt praktyczny?   (20 punktów)
TECHNIK HOTELARSTWA

TECHNIK HOTELARSTWA – Jak pisać projekt na etapie praktycznym egzaminu zawodowego?

Tytuł pracy

Tytuł powinien zawierać informacje o kompleksowej obsłudze gości, nazwiska gości, rodzaj gości (np. VIP) oraz nazwę hotelu, kategorię i jego lokalizację, termin pobytu gości.

Założenia (dane)

Założenia powinny zawierać pogrupowane tematycznie informacje i dostosowane do treści zadania.

  1. dane identyfikacyjne hotelu (nazwa, adres, NIP, nr konta bankowego),
  2. dane składającego zamówienie (imię i nazwisko, adres, narodowość, data urodzenia, PESEL, NIP, nr dowodu tożsamości itd.)
  3. dane gości hotelowych (lista gości w przypadku grupy)
    - imię i nazwisko
    - narodowość
    - adres
    - data urodzenia
    - PESEL, NIP
    - rodzaj i numer dokumentu tożsamości
  4. dane dotyczące zamówienia
    - termin pobytu,
    - ilość dób,
    - ilość osób,
    - .............................
TECHNIK HOTELARSTWA - Przykładowe rozwiązanie (Zadanie próbne nr 1)   (20 punktów)
TECHNIK HOTELARSTWA

TECHNIK HOTELARSTWA - Próbne nr 1
Przykładowe rozwiązanie zadania

Tytuł:

Projekt realizacji prac związanych z kompleksową obsługą gości hotelu „ Marzenie” w Polanicy Zdroju - Pana Andrzeja Nowotnego z osobą towarzyszącą, dokumenty związane z przyjęciem zamówienia, rozliczeniem pobytu gości i wykonanie.

1. Projekt realizacji prac zawiera:

1. Wykaz działań hotelu **** "Marzenie" ul. Słoneczna 1 57-300 Polanica Zdrój, NIP: 891-250-33-01 związanych z kompleksową obsługą Pana Andrzeja Nowotnego syna Janina i Pawła, zamieszkałego w Poznaniu (60-824) na ul. Bukowskiej 137, dokument tożsamości - dow.osob. DB 1454522 z osobą towarzyszącą:
- rezerwacja,
- pobyt.
2. Komplet dokumentów związanych z przyjęciem zamówienia,
3. Omówienie procedury przyjęcia Pana Nowotnego z osobą towarzyszącą do hotelu,
4. Omówienie procedury wymeldowania Pana Nowotnego z osobą towarzyszącą z hotelu,
5. Komplet dokumentów związanych z rozliczeniem pobytu gości w hotelu oraz sprzedażą usług hotelarskich z uwzględnieniem rodzaju usług i zamówienia.

2. Założenia do projektu:

1. Rezerwacja miejsc dla dwóch osób w terminie 01.07 - 08.07.2006:
- Pana Andrzeja Nowotnego z osobą towarzyszącą + dwa psy
- Cena za pokój 220zł/doba czyli 220 zł x 7 dni = 1.540 zł (w cenę noclegu jest wliczone śniadanie oraz podatek VAT, cena nie obejmuje opłaty klimatycznej)
- 2 psy - 20 zł/ doba czyli 20 zł z 7 = 140 zł
2. Rezerwacja miejsc – 1 pokój dwuosobowy + 2 psy
3. Termin płatności nastąpi w dniu wystawienia faktury VAT
4. Forma płatności - gotówka + faktura
5. Usługi gastronomiczne - 6 obiadów ( 6 x 2 osoby x 25 zł = 300 zł) i 7 kolacji (7 x 2 osoby x 15 zł = 210 zł)
6. Zarezerwowanie miejsca na parkingu strzeżonym dla Pana Nowotnego - 12 zł/doba czyli 12 zł x 7 dni = 84 zł
7. W trakcie pobytu goście skorzystali z następujących usług:
Pranie i prasowanie garnituru na sucho- 1 raz
Czyszczenie chemiczne płaszcza - 1 raz
Mini- barek:
- Whisky - 1 butelka
- Wino czerwone – 2 butelki
........................................

Strona 1 z 2 1 2 >
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie
Nie pamiętasz hasła?




Pogaduszki
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.

alexxsandra
09/06/2015 20:55
hej kto pisał kwalifikacje A.62.1? Może ktoś napisać co było na egzaminie?
Eowina
09/06/2015 19:44
joł smiley
Nieqck
09/06/2015 19:23
strzała
majewski829
09/06/2015 18:51
Elosmiley
Nieqck
09/06/2015 18:44
w poniedziałek egzamin pora zaczać się uczyć teorii technik zywienia a praktyka to kosmos ^^
Tomas29
09/06/2015 18:31
smileysmiley
sysia124
09/06/2015 16:37
smiley
Anitka95
09/06/2015 16:29
teoria A.35 pisał ktoś ?
izuchaaa
09/06/2015 15:22
smiley
Liwiusza
09/06/2015 14:09
potrzebne mi są testy dla technika eksploatacji portów i terminali
Liwiusza
09/06/2015 14:05
hej
Natalia77555
09/06/2015 14:01
hej
uczestnik
09/06/2015 13:43
Zdaje ktoś teraz w czerwcu egzamin zawodowy z technikum organizacji usług gastronomicznych ???
okmIJNuhb
09/06/2015 13:18
wy nie macie wszystkich w chałupiesmiley
45013
09/06/2015 13:16
no to czekam w pokoju wiesz którym się okaże kto jest lepszy
277908 09/06/2015 13:15
Odezwał się woźny. Proponuje pojedynek 1 na 1. Wtedy sie okarze kto jest lepszy. Juz widze jak płaczesz.
45013
09/06/2015 13:14
Hugo Hugo Hugolina łatwo wchodzi ta chudzina
smiley
277908 09/06/2015 13:10
Ty masz tyle tych włosów co kot napłakał. Torbiasz ma o wiele wiecej.
45013
09/06/2015 13:09
no no nie przesadzaj ja też jestem dobry nie i moje włosy na plecach
277908 09/06/2015 13:08
To ja torbiaszka wezme. Go sie nie da zmeczyc. Bo wiesz... w kupie siła. My zawsze damy rade. Torbiaszek to taki gibki i szybki.